contact@belfiusisvanons.be   •   FR : www.belfiusestanous.be

Terwijl de Algemene Vergadering van Belfius, een 100% openbare bank, werd gehouden op het hoofdkantoor van Belfius op het Rogierplein in Brussel, was het platform Belfius is van ons aanwezig om haar tevredenheid over het uitstel van de beursgang te uiten en te wijzen op de opportuniteit die ontstaat om eindelijk een breed maatschappelijk debat te voeren over de toekomst  van Belfius en ook aandacht te geven aan de voordelen van het behoud van Belfius als publieke bank.

In een theatrale actie werden  Ministers Charles Michel en Johan Vanovertveldt en CEO van Belfius, Marc Raisière treurend weergegeven na de uitstel van de privatisering. Het aanwezige publiek jouwde hen uit omdat ze de voordelen van een publieke bank blijven negeren.

Het platform Belfius is van ons wil laten zien dat de voorgestelde privatisering niet in het belang is van de Belgische bevolking en dat het project op de algemene vergadering achter gesloten deuren besproken wordt door een handvol vertegenwoordigers van de overheid en bankbestuurders die niet bekommerd zijn om de gevolgen van de privatisering voor de samenleving.

Naast de leden van het platform leden waren ook gemeenteraadsleden uit Molenbeek en Elsene, twee van de 28 gemeenten die een motie tegen de privatisering van Belfius goedkeurden. Dirk De Block, gemeenteraadslid in Molenbeek (PTB-PvdA +). “ In onze wijken verdwijnen steeds meer bankkantoren en geldautomaten met heel wat negatieve gevolgen voor lokale bewoners en de economie. Het is belangrijk dat Belfius publiek blijft en ervoor zorgt dat iedereen toegang heeft tot basis financiële dienstverlening.” Jean-Claude Englebert, eerste schepen in Elsene (Ecolo): “Tijdens de crisis hadden we geen publieke bank die de gevolgen voor de lokale bevolking, economie en overheden kon compenseren. We hebben nood aan dit publiek instrument om sociaal en ecologisch beleid te financieren

Belfius Het platform zal in de komende maanden haar activiteiten voortzetten, voornamelijk door burgers en lokale overheden aan te moedigen zich uit te spreken om van Belfius een democratisch bestuurde publieke bank met een maatschappelijke opdracht te maken die het algemeen belang dient.


Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *